lørdag den 5. september 2015

DM i fridykning på Cypern? Jep...

De danske mesterskaber i dybdefridykning, går for alvor igang imorgen. De danske mesterskaber afholdes på Cypern forud for VM der også afholdes her. Grunden til vi har de danske mesterskaber i dybdefridykning nede sydpå, er fordi rammerne er langt bedre der end herhjemme.
For det første har vi problemer med at finde dybde nok. Jesper Stechmann har berettet om nogle år hvor DM blev afholdt i Sverige og der var en begrænsning på dybden på 70 m og titlen som dansk mester blev afgjort ved den sidste disciplin CNF, fordi der i FIM og CWT blev dykket til 70 m. Vi har også lidt problemer med strømforhold - for Lillebælt er jo i og for sig ret dyb, men desværre meget strømfyldt og kan derfor være på kant med sikkerheden.
CNF (constant weight no fins) er disicplinen uden finner, FIM (free immersion) er disciplinen hvor man trækker sig ned og op igen og CWT (constant weight) er med finner/monofinne ned og op igen. Man får titlen som dansk mester ved at samle point ind fra alle 3 discipliner, og den der har den højeste pointsum er dansk mester for hhv. kvinder og herrer.
Vi harmer med strømforhold - for Lillebælt er jo i og for sig ret dyb, men desværre meget strømfyldt og kan derfor være på kant med sikkerheden.

Det er det dårligst repræsenterede DM i dybdefridykning i flere år og har altså kun 4 deltagere i alt.
Deltagerne er Stig Pryds, Ken Kiriyama, Jesper Stechmann og Dena Parsa. Dena er sikret titlen som dansk mester og det er altså kun mændene der kæmper om 1. pladsen og titlen som dansk mester.

Men hvem er de her deltagere? Jo de er faktisk en del af cremen af dansk fridykning.Dena Parsa er 31 år og er den eneste kvinde til dette års DM. Dena vandt sidste års DM i dybdefridykning i Kalamata og slog der sin første nationale rekord i disciplinen FIM med dybden 60 m.
Dena er sikret titlen som dansk mester, næsten uanset hvad hun gør og har derfor en frihed til at prøve lidt af til konkurrencen og stadig vinde. Dena ankom for få dage siden og har ikke fået den optimale træning forud for et stævne, så det bliver spændende at følge hende helt frem til VM hvor hun jo er noget mere tilvænnet end til dette DM. Denas egne ord til det forestående DM er: "Vend når det føles rigtigt at vende", "baby-step ad gangen", "Dette er mit dyk", "Jeg bestemmer" alle disse er vejen frem til hvide kort.Ken Kiriyama er den mand jeg kender, som har rejst mest rundt i verden for at fridykke og har erfaringer med mange forskellige set-ups og forhold ift. steder at fridykke. Ken var for et år siden med til VM i fridykning for hold.
Ken har været dernede en uges tid og træne men har i år generelt fokuseret meget på træning i dybde. Han har deltaget i flere konkurrencer hvor han for hver konkurrence har haft en fin progression og er kommet dybere og dybere.
Ken har ikke altid haft det let ved trykudligning, men noget tyder på at han har fået styr på det i år. Jeg glæder mig til at følge hans udvikling gennem DM og særligt VM.

Jesper Stechmann er 46 år og er uden tvivl den mand i Danmark der har vundet flest danmarksmesterskaber nogensinde, både i pool og dybde. Jesper er danmarks dybeste mand med et dyk på 102 m og for et år siden var han den første mand til at have alle 3 dybderekorder på samme tid. Jesper er super erfaren i konkurrence og har en ro jeg sjældent har set andre konkurrerende fridykkere have. Denne ro kan hjælpe Jesper igennem konkurrencen med stabile dyk og hvide kort og måske titlen som årets danmarksmester i dybdefridykning.

Stig Pryds er 41 år og er som beskrevet i et tidligere indlæg, den atlet der har haft de bedste forudsætninger for denne konkurrence ift. træning og hvile. Stig har i løbet af træningen lavet stabile dyk og har fået finpudset teknikker og selv-tilliden og er klar til DM.
Stig har fridykket siden 2013 og er rykket sig rigtig meget siden dag 1 ved struktureret træning, glæde og passion. Stig har 2 danske rekorder i dybdefridykning med et dyk til 73 m i CNF og et dyk til 91 m FIM.
Stig er i topform og han er mere klar en nogensinde til at skulle dykke i konkurrence.
Stigs motto til dette DM er: guld!


Konkurrencen starter imorgen og det er valgfrit i hvilken rækkefølge man vil tage disciplinerne, man skal bare have alle 3 hvis man skal være med i kampen om titlen som danmarksmester.
Foreløbig har 3 af dem røbet deres annonucements - alle 3 danske rekorder!!
Dena Parsa går efter 67 m CWT - det er 1 meter dybere end min nuværende rekord. Jeg håber hun slår den så jeg kan slå den tilbage igen en dag!
Jesper Stechmann går efter 92 m FIM og slår derfor Stigs rekord med 1 meter.
Stig Pryds går efter 75 m CNF hvilket er 2 meter dybere end hans nuværende rekord.
Ken Kiriyama går efter 83 m FIM.

Al held og lykke til alle sammen

KONKURRENCEN ER UDSAT TIL IMORGEN AF SIKKERHEDSMÆSSIGE ÅRSAGER!